Wat kost payroll precies?

Is payrollen voordeliger dan eigen personeel?

Overweeg jij te gaan payrollen, maar maak je je nog een beetje druk over de kosten? Dat snappen we heel goed. Je wilt, vergeleken met werknemers in dienst hebben, er financieel natuurlijk op vooruit gaan. Daarom zochten wij voor je uit hoeveel payrollen zo ongeveer zou moeten kosten. Uiteraard hebben we ons in onze zoektocht naar een duidelijk antwoord over de kosten niet laten afleiden door de vele voordelen van payrollen, zoals het overdragen van vele risico’s, verplichtingen en administratieve taken. Onze focus lag nu puur op de vraag: wat kost payrollen eigenlijk?

Verwacht een kleine stijging in kosten

Over het algemeen kan aangenomen worden dat payrollen iets duurder is dan werknemers vanuit eigen beheer verlonen. In de meeste gevallen zal het zo’n 2% tot 4% duurder uitvallen. Let wel, dit is een gemiddelde. Zo hangen de kosten die je maakt aan het payrollbedrijf enorm af van in welke branche of sector jouw onderneming werkzaam is. Ook elk bedrijf heeft andere regels, gebruikt een andere CAO en hanteert een andere bedrijfsvoering. Neem alleen al de werkgeverslasten en de sociale premies. Die verschillen al enorm per branche en bedrijf. Daarnaast kunnen afspraken met bijvoorbeeld een salarisadministrateur of verzuimverzekeraar invloed hebben op de prijs die je betaalt.

Ontdek het grote voordeel van payroll

Maar waarom kiezen zoveel ondernemers dan voor payroll? Er moet toch wel een groot voordeel aan zitten, zou je denken. Dat is ook zo. Als ondernemer ontvang je namelijk alleen een factuur van een payrollbedrijf als je werknemers daadwerkelijk werken. Zijn ze niet productief? Bijvoorbeeld door ziekte, omdat ze op vakantie zijn of een dagje vrij hebben genomen om een andere reden? Dan is dit de volledige verantwoordelijkheid van het payrollbedrijf. Je maakt dus nooit kosten voor niet-werkende werknemers! En gezien elk bedrijf elk jaar kampt met zieke werknemers en verlofaanvragen, ben je uiteindelijk een stuk voordeliger uit met payroll dan wanneer je jouw werknemers in eigen beheer zou uitbetalen! We gaan er tenminste niet van uit dat er nooit iemand ziek is in jouw bedrijf. Kortom, payroll is wel degelijk een zeer voordelige optie!

Ga op zoek naar een payrollbureau

Ben je ervan overtuigd dat de kosten van payroll behoorlijk meevallen? Wil jij ook niet langer betalen voor zieke of anderszins niet-werkende krachten? Ga dan op zoek naar een payrollbureau. Vraag uitvoerig naar hun kosten en stel een payrollconstructie samen die perfect aansluit op jouw personeelskosten, bedrijfsvoering en wensen. Kortom, kies ook voor payroll!